Sunday 30 August 2015

Nyári sorozatlistám

Több okból sem volt sok kedvem nyári olvasmánylistát összeállítani, majd kivégezni, így a 2 és fél hónap alatt leginkább filmeket/sorozatokat néztem, dolgoztam, utaztam és fotóztam. A könyvek talonban hagyására persze a sorozatok szolgáltatták a legjobb indokot. Ebben a bejegyzésben összeszedtem az általam nézett és eszméletlen jónak gondoltakat. Hátha lesz olyan, aki valamelyiket még nem látta.


Reign 

Stuart Mária a skótok híres királynője volt, akinek korai éveibe enged bepillantást ez a rendkívül látványos történelmi sorozat. A történet szerint a fiatal lányt tinédzserkora kellős közepén Franciaországba küldik legjobb barátnői oldalán annak érdekében, hogy Ferenc herceg jegyesévé válhasson, azonban a menyegzőnek több akadálya is van, többek között például az, hogy a herceg egyáltalán nem akar fiatalon megházasodni, hiába ébreszt benne egyre erősebb vágyakat a fiatal Mária. 
Ami jó benne: történelmi vonatkozás, a korhoz nem igazán illő zene, ruhák, színészi alakítások



The 100

Az azonos című, Kass Morgan regény feldolgozása, egyfajta posztapokaliptikus "Legyek Ura", amelynek története 97 évvel egy nukleáris háború után játszódik, amely elpusztította a civilizációt. Az utolsó túlélők egy űrhajóról 100 tinédzsert küldenek a felismerhetetlenségig megváltozott Föld felszínére, hogy kiderüljön, benépesíthető-e már a bolygó. Azonban mind a százan sötét titkokat hordoznak magukkal, és hamar rájönnek, hogy múltjukat nem hagyhatják maguk mögött, az űrben.   
Ami jó benne: disztópia rajongóknak tökéletes, soha nem lehet tudni ki kit szúr hátba, hangulat, erős női karakterek/vezetők


American Horror Story

Az FX új horror sorozatában létezik egy ház, ami önálló életet él. Nem mai darab, hanem a 20-as években építették, de múltja már több család életét tette tönkre. Megismerjük a Harmon családot, hátterüket és azt is megtudjuk, miért hagyják a hátuk mögött a múltjukat. Új házba költöznek és megpróbálnak új életet kezdeni. Itt szólnak majd közbe a ház és a különös szomszédok, sőt az új tulajok kapnak egy önkéntes takarítónőt is, akiről később kiderül, a ház egy örök darabja.
Ami jó benne: minden évad egy-egy minisorozat, egymástól függetlenül is nézhetőek, Evan Peters, gyengébb idegzetűeknek néha hátborzongató lesz


The Fosters

Júniusban (2013) debütált az ABC Family új, botránykeltő sorozata, a The Fosters. A sorozatban két homoszexuális nő, Stef (Teri Polo) és Lena (Sherri Shaum) alkotnak egy párt és egyben egy családot is. A történet három gyermekkel indul, Brandonnal (David Lambert), aki Stef biológia gyermeke, illetve az adoptált ikerpárral, Marianával (Cierra Ramirez) és Jesusszal (Jake T. Austin). A békés családi életbe kapcsolódik be Callie (Maia Mitchell), akit a család egyik barátja ment meg a fiatalkorúak börtönéből, és próbál neki családot keresni – így köt ki a Foster nevű családnál.  
Ami jó benne: teljesen őszintén kezel komoly témákat, de a humor és a szerelem ugyanúgy jelen van

Kertvárosba száműzve/A kondom el van vetve/Suburgatory

Kényelmes házak. Gondosan ápolt gyep. Kedves szomszédok. Ki az aki ne ilyen kertvárosi, középosztálybeli otthonról álmodna? A tizenhat éves tini, Tessa aligha. Az apja, George Altman egyedül neveli őt, mindent megtesz, ami tőle telik. Tessa igazi vagány városi lány, New Yorkban nőtt föl, könnyedén kiismeri magát az aszfaltdzsungelben. Ám amikor George bontatlan óvszert talál a lánya hálószobájában, úgy gondolja, itt az ideje, hogy a lányát egészségesebb környezetbe nevelje. A kertvárosba való költözést Tessa valóságos sokként éli meg.
Ami jó benne: humor, apa-lánya kapcsolat, vicces, de néha már túlzó ellentétek a kertváros és New York között


Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?

Annalise Keating a neves ügyvéd, a philadelphiai egyetem jogi karán professzori állásban is dolgozik. Keating "Hogyan lehet megúszni egy gyilkosságot" című szemináriumán saját eseteit elemzi a diákokkal, és az életszagú feladatok igencsak lázba hozzák a hallgatóságot. A professzorasszony a diákok munkáját azzal is motiválja, hogy felajánlja, a kurzus legkiválóbbjait beveszi saját csapatába dolgozni. A briliáns, karizmatikus védőügyvéd professzor, és ifjú csapata hamarosan rejtélyes gyilkossági ügybe keverednek.
Ami jó benne: Viola Davis szó szerint díjnyertes alakítása, jogi vonatkozások, "Dean Thomas" a Roxfort után jogi karon tanult tovább, a cselekmény bonyolítása

Stitchers

Az ABC Family nyári sci-fi sorozatáról van szó, aminek a története lehet kicsit ismerős lesz: Természetfölötti dráma egy titkos kormányügynökség által beszervezett fiatal nőről, akinek az elméjét összekapcsolják halottakéval, hogy így így nyomozzon gyilkossági ügyekben és egyéb rejtélyes esetekben.
Ami jó benne: szintén az erős női karakterek, szarkazmus, enyhe tudomány

Teen Wolf

Scott McCall átlagos középiskolás, aki másra sem vágyik, mint hogy észrevegyék, elismerjék. Ezért szó nélkül csatlakozik egy éjszakai rendőrségi akció önkénteseihez, ám az erdei kutatás közben megharapja egy vérfarkas. Élete ezután soha többé nem lehet már a régi.
Ami jó benne: természetfölötti lények tömkelege, férfi szereplők, egy-egy kísérlet a drámaiságra

No comments:

Post a Comment