Friday 3 July 2015

Jessica Sorensen – Callie, Kayden és a megváltás (Véletlen 2.)


A sötét titok, amit Kayden hosszú évek óta rejtegetett, végül napvilágra került. Ám ami még ennél is rosszabb, hogy a fiút súlyos testi sértéssel vádolják. Egyedül az óvhatná meg a becsületét, ha Callie elárulná az igazat – Kayden viszont soha nem kérné ezt tőle. Inkább hajlandó megtenni bármit, hogy megvédje őt… még akkor is, ha emiatt le kell mondania az egyetlen lányról, akit valaha szeretett.
Callie tudja, hogy Kaydenen ismét eluralkodnak a démonai, és kétségbeesetten szeretné megmenteni. Ám ez azt jelenti, hogy szembe kell néznie legsúlyosabb félelmével, és el kell árulnia legfájdalmasabb titkait. A csönd megtörésének puszta gondolata is rémisztő – de nem annyira, mint annak gondolata, hogy örökre elveszítheti Kaydent.
A szíve mélyén Callie tudja, hogy eljött az idő: neki és Kaydennek el kell felejteniük a múlt fájdalmát. Barátai, Seth és Luke segítségével Callie tervet sző, hogy megmutassa Kaydennek, milyen életük lehetne együtt. De vajon meg tudja győzni, hogy új életet kezdjenek… vagy már késő?


Ez tényleg megváltás volt. A karaktereknek inkább, mint nekem. Végre nemcsak egymásnak, hanem mindenki másnap is meg mertek nyílni, csak nem éppen a könnyebb úton.  A nagyobb hangsúlyt Kayden kapta, de azért Callie-nek is bőven kijutott a néhol már fölösleges szenvedésből. Néha már azt is elfelejtettem, eredetileg miért kezdtek egyáltalán bele, de szerencsére ez a könyv pont arról szól, hogy hogyan sikerült megoldaniuk ezeket.

Ahhoz képest viszont, hogy milyen egetrengető problémáik voltak és mennyit kihoztak belőlük, enyhén hamar megoldották őket. Nem is akarok belegondolni, hogy mennyire nehéz lehet megosztani ilyen dolgokat bárkivel is, főleg ennyi idő után, de kissé akkor is aránytalannak éreztem a könyvet. Jó 80%-ban ugyanúgy a múltban ragadt, a tényleges fizikai események alig haladnak előre, míg a karakterek hosszú fejezeteken keresztül önmagukat emésztik olyanok miatt, amikről egyáltalán nem tehetnek. Sorensen viszont ezeknél a részeknél bebizonyította, hogy igenis bérelt helye van ennek a könyvek a boltokban. Minden kis lelki mozzanat, gondolatfoszlány olyan stílusban  és részletességgel van dokumentálva, hogy az valami elképesztő. Azt hiszem erre mondják, hogy valaki oldalakat is képes írni a semmiről. Lehet, hogy szenvedős, néha már túl sok, de legalább egyáltalán nem unalmas. Teljesen át lehet élni mindent, ami Callie és Kayden párosában lejátszódik a megváltáshoz vezető úton.

Másik pozitívum volt a mellékszereplők egyáltalán nem zavaró és erőltetett jelenléte. Főleg Seth és Luke voltak legnagyobbrészt jelen. Előbbi a poénjaival, utóbbi pedig az egyre inkább feltáruló múltjával. Az írónő egyre inkább meghozza a kedvemet az ő történeteikhez is.

Összességében, habár az első rész jobban tetszett. Callie és Kayden többet volt együtt (úgy igazán, nem csak fizikailag), míg itt külön-külön sikerült megtenniük azokat a bizonyos nagy lépéseket.  Ez egyáltalán nem zavart, de lévén az egyik kedvenc párosom, jobban szerettem azokat a részeket amikor együtt voltak.

No comments:

Post a Comment