Friday 31 July 2015

Monica Murphy - Három megszegett ígéret (Drew+Fable 3.)



Kötelezze el magát. Igazából ezt várom Colintól. Amióta Danny, a bátyám meghalt Irakban, Colin sokat segített nekem, például munkát adott a menő éttermében, hogy otthagyhassam végre azt a szar pincérnői állásomat a sztriptízbárban. De nekem már nem elég, hogy éjjelente ott fekszem mellette az ágyban, és próbálom elűzni a rémálmait. Tudom, hogy mardossa a bűntudat Danny halála miatt, amiért nem ment el vele Irakba, de nem bírom tovább a kettős életet. Mindennél jobban szeretem, de olyan sok démon gyötri. Ha most nem tud megnyílni előttem, akkor soha nem lehet belőle igazi társ. Egy hónapot adtam neki, és most lelépek. Ha igazán szeret, ahogy mondja, akkor tudja, hol keressen.


Mertem reménykedni, hogy jobb lesz. Mertem reménykedni, hogy az új szereplők dobnak valamit a történeten. Mertem reménykedni, hogy nem fogok még erősebb késztetést érzeni a hajtépésre. Erre ezt tolják egyenesen a képembe, mintha egy egyszerű, szerethető romantikus történet lenne.
De nem, ez nem egyszerű (sem a szereplők logikáját megérteni, sem végigszenvedni a könyvet), nem szerethető (legalábbis én csak mazochista hajlamaimnak köszönhetem ezt a fajta kínzást) és inkább egy gyerekes, olcsó pornónak mondanám. Nem tudom, hogy lehet egy pornó gyerekes, de ez a könyvnek titulált papírköteg képes volt ennyire szétzilálni a némileg értelmes gondolataimat is.

Colin és Jen párosa elvileg felnőttesebb, mint Drew és Fable volt. Felnőttesebb problémákkal, hozzáállással és mentalitással. Ennek ellenére össz-vissz a munka, a szex, a bűntudat és egymás kerülgetése köti le MINDEN idejüket, így nincs idejük értelmes társalgást folytatni egymással. Olyan dolgok, mint például nyíltság, őszinteség, kommunikáció és egyéb fölösleges időhúzások mellet élből elmennek. Mintha nem léteznének. Mintha nem lennének fontosak egy kapcsolat, vagy a jó ég tudja miben éltek ezek évekig szempontjából. Ha egyszer is beszéltek volna értelmesen a másikkal és az írónőnek is több fantáziája lett volna 2 könyv után, a szenvedésem mértéke jelentősen leredukálódhatott volna.

No comments:

Post a Comment